Bewustzijn

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Bewustzijn is het vermogen gewaar te zijn van zichzelf en van objecten.


Het is een vermogen van het zelf, het wezen. Dit vermogen is in zijn werkelijke aard zichzelf vervullend en compleet.


Bewustzijn is kennis, licht. De wil tot vreugde is typerend voor bewustzijn. Dit is niet zo vreemd in aanmerking genomen dat vreugde een intensivering is van bewustzijn, zoals bewustzijn een intensivering is van bestaan of zijn. In het bewustzijn wordt alles ondersteund wat er is, in zijn weidsheid, in zijn substantie, in zijn stabiliteit. Bewustzijn is altijd ook bewustzijnskracht.


Bewustzijn-bewustzijnskracht wordt ook wel het tweelingvermogen genoemd, dat benoemd kan worden als:

  • Licht-Vermogen
  • Bewustzijn-Energie
  • Kennis-Wil of Visie-Wil.


Bewustzijn in essentie is onbeweeglijk en stil, het kijkt naar wat het Zijn ziet van zichzelf en geeft dit door aan de bewustzijnskracht die een eenheid vormt met het bewustzijn. De bewustzijnskracht is de dynamische actie van bewustzijn. Zij worden tezamen soms ook wel 'hij en zij' genoemd. De vreugde zorgt dat zij plezier hebben in de creatie.


Het bewustzijn wordt gezien als bestaande uit diamantwit en vurig licht. Het is ook het vuur van tapas.


Bewustzijn is het ene bewuste wezen dat zichzelf ziet in de uitgebreidheid van de substantie van bewustzijn, waarin beweging van energie kan plaats vinden voor de relaties van materie met materie.


Bewustzijn is licht van zijn. Licht is identiek aan materie. Materie is licht, licht is materie, alleen toont zij een ander gezicht van zichzelf.


Literatuur:

Gouden Visie 4.4 oktober 2011 Lilaca en het materiële universum

Gouden Visie 5.2 april 2012 Lilaca en de werelden van bewustzijn