Ego

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Het ego bestaat uit lichaamsmaterie die altijd alles absorbeert.


Het wordt wel het magnetisme van het ego genoemd, het trekt alles naar zich toe met behulp van dit magnetisme dat zwaartekracht is.


Het ego wil altijd alles hebben voor zichzelf omdat het anders niet kan bestaan. Het voelt zich niets en bedient zich dan van allerhande praktijken om maar iets te lijken. Maar het blijft een schijnbestaan, hoe het ego ook zijn best doet om dat niet te laten blijken.


Het ego is ook heel duister, het heeft geen licht, alleen opgesloten licht in de atomen en elektronen. Het kan daar niets mee. Zo zwerft het ego rond in een duistere wereld die het eigenlijk ook niet begrijpt en probeert daar zich staande te houden.


Het ego voelt zich altijd bedreigd door anderen en probeert kost wat kost te overleven. Dat schept heel veel chaos en wanorde, naar zichzelf en naar anderen toe. Het is duidelijk dat het ego erg onmachtig is om het leven te kennen in al zijn facetten. Vandaar dat het zich altijd onzeker voelt en graag overwicht heeft op anderen. Dat geeft dan wat schijnveiligheid.