Mantel der Deugd

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze Mantel der Deugd wordt gebruikt door de seksmaniak en de fundamentalist. Dit is in de illusie waarin de mensheid leeft de mantel van de deugden waar iedereen zo aan gehecht is.


De seksmaniak gebruikt hem om te verbergen dat hij een seksmaniak is die de gehele dag wil seksen. Hij vindt dat zelf slecht en wil dit goedmaken door net te doen alsof hij deugden beoefent. De fundamentalist houdt hem de hand boven het hoofd en zegt altijd tegen mensen dat zij deugdzaam moeten zijn, goed voor anderen, lief zijn voor elkaar. Goede werken verrichten, vol naastenliefde zijn, en vooral lijden, want dat is de grootste en hoogste deugd. Deze deugd van het lijden wordt ook het meest gewaardeerd door de mensheid. Hij scoort het hoogste als het om deugden gaat.


De Mantel der Deugd is een prachtige kleurige mantel die echter zo voos en zwart en duister is als de nacht. Deugden beoefenen kan alleen maar gebeuren vanuit de onwetendheid. Daar spelen die twee, de seksmaniak en de fundamentalist, dan ook vrolijk op in. Zij weten dat iedereen bezeten is van goed en slecht, en zij bevestigen dat iedere dag, zodat iedereen daar zeker in blijft geloven. Zolang mensen nog dingen geloven zitten zij goed. Want zij verzinnen gewoon wat mensen moeten doen om te voldoen aan de criteria van de deugdzaamheid. Ondertussen hebben die twee een leuke overeenkomst: de seksmaniak kan seksen zoveel hij wil want alles wordt gedekt door de Mantel der Deugd. De fundamentalist kan zijn strenge regels in de strijd werpen en ze ook handhaven zolang de mensen in de deugdzaamheid blijven geloven. Dat komt dus heel goed uit, en zo kunnen ze heerlijk in de donkere grotten van de onbewuste materie van het lichaam blijven zitten, hoog en droog zou je kunnen zeggen als het niet in de diepte was, in de atomaire sfeer. Daar zitten ze rustig in de rotsen en keien en in de duisternis hun leuke en deugdelijke plannen uit te broeden.


En aangezien mensen weinig bewust zijn en alles geloven wat het vlees hen vertelt, blijven ze prettig deugden beoefenen en ze hopen dat ze dan in de hemel komen bij God. Niets is minder waar, want God zoals mensen hem zien, bestaat helemaal niet. De hemel ook niet, en de hel evenmin.

Ze voelen zich echter geroepen om deugden te beoefenen omdat ze zo slecht zijn en toch goed willen zijn. Ze willen echter iets wat niet kan omdat het niet bestaat. Goed en slecht bestaan helemaal niet, het is een waan, een hallucinatie. Niemand mag echter weten dat mensen zo aan seks hechten. En dat maakt dat ook de fundamentalist moet blijven, die twee zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden in het onbewuste vlees van de mensheid.


Zie ook

Waan


Literatuur

Gouden Visie 2.1 januari 2009 Spinoza, bezien vanuit een lila werkelijkheid

Gouden Visie 2.1 januari 2009 Lilaca en het spinozisme

Gouden Visie 2.3 juli 2009 Onwetendheid

Gouden Visie 3.1 januari 2010, De mens en zijn deugden