Nèïth

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken
Neith.png

Nèïth is de godin van het universum, moeder van de morgenzon en creatrix van de avondzon.


De sluier die zij draagt is de Mantel der Deugd, die de werkelijkheid verbergt voor de mens die leeft in zijn oneindig grote waan, waarin hij denkt dat zijn waan de werkelijkheid is. Dat is de illusie waarin de mensheid leeft.


Mensen zien slechts een schim, een nevelsliert in de duisternis van hun bestaan, waar het enige licht hun mentaal-fysiek-materiële licht is, een heel klein lichtje, zoals van een fietslampje. Dat zien mensen aan voor de zon, die straalt en de wereld verlicht. Het licht van hun mentaal-fysiek-materiële lichaam verlicht alleen hun eigen kooi, hun eigen gevangenis vol wanen, en zij denken in die waanzin dat dit de hele wereld en het universum is.


Geen mens heeft ooit mijn sluier gelicht', zegt de godin Nèïth, de Egyptische hemelgodin.

Ik ben alles dat was, dat is en dat zal zijn - geen sterveling (dus geen mens) heeft ooit mijn sluier gelicht.


Maar de lila heeft wel de sluier gelicht. Als dat gebeurt, is iemand onsterfelijk geworden, hij is geen sterveling meer, hij is in continue transformatie en leeft een eeuwig en oneindig leven vol vreugde.


Literatuur

Gouden Visie 4.2 april 2011 Nèïth, de Egyptische godin van de oerwateren en De sluier van Nèïth, het geheim van de sluier ontraadseld