Unio mystica

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

De unio mystica is het geheim van de droomman en de droomvrouw in het hartenspel.


Het is liefde op het eerste gezicht, zij zijn als vanzelfsprekend een eenheid van vlees. Zij gaan er beiden van uit dat haar vlees zijn vlees is en zijn vlees is haar vlees. Zij zijn twee magneten die altijd op elkaar geplakt blijven. Het is de eenheid van man en vrouw, de unio mystica, de twee helften van de appel. Zij zullen ook altijd hartstochtelijk streven naar de bijzondere vereniging van haar en hem, zonder dat iemand dat kan begrijpen of er tussen kan komen.


Niemand kan die eenheid doorgronden. Aan de droomvrouw is alles mystiek, geheimzinnig, duister, verborgen en raadselachtig. Vooral haar geslachtsdelen zijn een raadsel dat nooit gekend kan worden, ook niet door de droomman. Haar ogen kijken dan ook vaak in verre verten, wazig en niets ziend. Toch verbergt zij ook daar het geheim van de unio mystica. Want in haar ogen wordt het geheim van het vrouwelijke geslachtsdeel weerspiegeld. En dat lokt en lokt en lokt....


In de illusie van het hartenspel blijft dit een grote rol spelen, er moet iets te ontdekken blijven, en dat is het ook voor de droomman. Maar eigenlijk is er niets, alleen een waanidee over een raadsel dat er zou zijn. Het raadsel is namelijk gewoon het vrouwelijke geslachtsorgaan, dat omgeven wordt met een mysterie waardoor het des te begeerlijker wordt om met de droomvrouw te seksen, steeds weer en weer. Om het geheim te ontdekken dat er niet is, in een eenheid die er ook niet is. De unio mystica is gewoon een waanidee. Meer niet. Want de droomvrouw leeft in de droomwereld van de mystieke illusie, het is een hallucinatie.


De unio mystica in de illusie van het vlees van de mens is slechts een verzinsel van de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen, die zo hun aantrekkelijkheid behouden. Mannen vallen ook voor het 'fijnste kutje van de wereld', het mystieke duistere gat waar zij perse in willen vallen om een geheim te ontdekken dat er niet is. De droomvrouw spreekt dan ook in raadselen, zij kijkt raadselachtig, zij kleedt zich raadselachtig, zij leeft raadselachtig en chaotisch, en zij leeft heel ascetisch. Dat maakt de droomvrouw voor de droomman razend interessant. Want overal om haar heen hangt deze mystiek, zelfs in haar afwasborstel.


Zie ook

Droomman/Droomvrouw