Vreugde

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

De Vreugde is de bron van het oneindig intense witte licht, waarin ook thermonucleaire reacties plaatsvinden.


Deze immense Hitte die daarbij vrijkomt wordt omgezet in lila vermogens. Vanwege de vreugde is alle creatie mogelijk, vanwege zijn spel, vanwege zijn verrukking, vanwege zijn zalige zoetheid. De vreugde is het allerhoogste lila creatieve principe, dat ook het waarheidsprincipe bevat. Alles wordt geboren vanwege de lila vreugde, die slechts meer intensiteit heeft dan het lila vuur, de flamboise.


Als iemand een lila is geworden, is hij het vreugdebestaan geworden. In dat vreugdezijn is hij nergens meer bang voor, de angsten zijn allemaal verdwenen, hij is voor niets of niemand bang. Want hij is alles geworden wat er is, hoe zou iemand dan bang kunnen zijn voor zichzelf?


Vreugde is bliksem of elektrisch licht. Het is in feite een constante illuminatie door vonken. De vreugde is de tong van de lila, waarmee hij de verrukkingen van bestaan, van zijn, proeft. Want de tong is het instrument dat zuiver proeft, vooral de waarheid en de vreugde. De vreugde is de vreugdegolf, de honinggolf die drijft op de rimpelingen van de oceaan. Het is de somawijn, het is de helderheid van Denken, de gesmolten boter die helder wordt in de pan. De boter is de waarheidsstof, die drijft op de wateren van het bewustzijn. Want Vreugde en Zijn zijn minnaars van elkaar. Want de vreugde van bestaan laat alles open bloeien via bewustzijn-bewustzijnskracht. Vreugde is de generator die alles genereert, de speler, de initiator, de gelukzaligheid die alles omvat. Vreugde is de elektrische vonken van het vuur van de bewustzijnskracht.


Zie ook

Blauwwitheid


Literatuur

Gouden Visie 5-3 juli 2012 Lilaca en de vreugde van zijn