Godfried en Godefrieda

Uit wiki-lilaca
Versie door Admin (Overleg | bijdragen) op 25 apr 2017 om 15:59

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Godfried en Godefrieda zijn de ware liefde van de droomman en de droomvrouw in het hartenspel van de illusie.


Zij leven in het expressief-materiële en zijn de schijnliefde in de keel, de mond, de neus en de oren.


Alles wat zij ruiken, horen en proeven en uitdrukken is de schijnliefde. Zij maken de schijnliefde tot een verheven kunst, waarin de ware liefde hoogtij viert. Alles is leuk, vooral de ware liefde die alles omvat wat verheven is en gerelateerd aan kunst en literatuur en muziek. Zang en liefdespoëzie zijn daarbij natuurlijk favoriet. In heldere nachten bezingen zij elkaar in het maanlicht en omhelzen elkaar vol liefde. Hij schrijft liefdesgedichten voor haar en componeert een muziekstuk op de piano, waarbij zij op de harp speelt. De klanken zweven door de nachtelijke sferen over de aarde, over de zee en verblijven daar in de eeuwige verten. Zij zingt een lied voor de maan, die haar geliefde Godfried verbeeldt, en hij neuriet een zoet wijsje in haar oor terwijl hij haar wang heel zachtjes kust, vederlicht.


Dit liefdespaar veroorzaakt veel ongemakken aan de keel, onder andere stotteren en andere spraakstoornissen, verschillende kankers in dit gebied. Zij willen het allemaal zo mooi en teder hebben, dat dit nogal wat spanning veroorzaakt. Alle zang en liefde vloeit echter over van bedrog en leugens, zij haten elkaar ten zeerste, zij timmeren elkaar de bek dicht met geweld. Het lijden is zwaar en dat is ook zo in een oorlog vol haat en nijd naar elkaar. Zij schelden elkaar uit voor alles wat lelijk is, en zij plakken elkaar dan de mond dicht en leggen elkaar zwijgplicht op.


Hun vlees is zacht als poëzie en fluweel, maar in wezen is het grof en onbehouwen, van een structuur vol gaten en pukkels. Alles is behaard en duister. Niets is wat het lijkt te zijn, alles is vol leugens.


Zie ook

Droomman/Droomvrouw


Literatuur

Gouden Visie 8.1 januari 2015 Seks, liefde en eigenliefde - de liefdesillusie of het hartenspel