Jaloezie

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Jaloezie is zogenaamd een teken van liefde bij de mens, wordt er gezegd. Dat is niet zo, het is gewoon gekwetste trots en afgunst.


Het is een dierlijk instinct in het vlees, dat zeer bezittend en klauwend werkt. Het woord klauwend zegt ook al dat het heel dierlijk is. Het wil ook voortdurend aandacht, het doet er niet toe hoe.


Bijverschijnselen van jaloezie zijn boosheid en woede dat iemand aan het bezit komt. Men kan zelfs werkelijk groen zien van jaloezie, zodat het gezicht en het lichaam een groene uitstraling heeft. Het werkt heel giftig in een mens. Het verziekt alles. Jaloezie is in feite een defect in de natuur van het lichaam en het heeft totaal niets met liefde te maken, alleen maar met afgunst. Het is dan ook heel ziekmakend.


Jaloersheid is er wanneer het duistere lichaam alles naar zich toetrekt, alles wil bezitten. Het vindt dat het overal recht op kan laten gelden. Jaloersheid is vol begeerten en hebzucht. Het is er vooral bij mensen die niet bestaan. Zij voelen zich met hun ego het centrum van het heelal en alles is van hen, alles is hun bezit en zij hebben overal recht op.