Martin en Martina

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Martin en Martina zijn de astrologen, de koffiedikkijkers in het hartenspel.


Zij zijn de ideale liefde, die zetelt in het gebied van de visie-wil, de visueel materiële schijnliefde. Zij zijn het duistere bewustzijn van de ogen. Zij werken beiden als magneten op elkaar, vooral door het ideale vlees. Ook hier vinden zij alles leuk, die droomvrouw en droomman.


Haar ogen zijn altijd zaadvragend, verleidelijk en fixerend, zij houdt Martin altijd in het oog, en Martin houdt Martina altijd in het oog. En zo leven zij er gezellig op los als droomvrouw en droomman. Oogkwalen zijn hen niet vreemd, tot zelfs blindheid toe. De ontledende blik voelt hard en kil aan, als een scherpsnijdend ontleedmes. Er gaat een pijnigende werking van die ogen uit, ze steken elkaar ook wel de ogen uit als ze elkaar niet meer kunnen verdragen, dan hoeven ze elkaar niet meer te zien.


Hoewel alles vertederend is wat zij doen naar elkaar, en zacht en verfijnd, in een unio mystica, zij zijn toch heel ongevoelig. Zij is een hoer, vies en ziekelijk, en hij is verstijfd, afgestompt, hard als een steen en toch week, afstotelijk.


Hun unio mystica is die van de liefde op het eerste gezicht, van de eenheid van vlees. Zij kunnen niet buiten elkaar. Zij worden als met magnetische kracht op elkaar geklapt, onweerstaanbaar en onvermijdelijk. Dit alles hoort bij de unio mystica. Zij zijn de twee helften van de appel.


Zie ook

Bronson en Bronsi

Droomman/Droomvrouw

Godfried en Godefrieda

Henry en Manuela

Julio en Miranda

Spijkerman

Vader en de moeder

Willem, Ome Willem en Willemetta


Literatuur

Gouden Visie 8.1 januari 2015 Seks, liefde en eigenliefde - de liefdesillusie of het hartenspel -