Oorlog

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Er zijn altijd twee belangrijke oorlogen naast vele andere:

  • de oorlog tussen man en vrouw met de seks
  • en de oorlog om de vrede, de vredesoorlog.

Deze zijn er altijd al geweest en ze houden niet op als mensen niet verder komen in het evolutieproces van de materie met de ontplooiing van de psyche.


Er is nog een oorlog die in ieder mens bestaat. Hij is er altijd en niemand is ervan uitgezonderd. In ieder huwelijk, in iedere vriendschap, al lijken deze nog zo goed, is deze oorlog er.

  • Het is de oorlog van de concurrentie, de haat en de nijd.

En als er ook maar iets verkeerd gaat met de vrede, dan ontploft iemand compleet. Hij wordt vreselijk kwaad en dan komt eruit wat er altijd helemaal onder de pekel bleef. Het gaat altijd over seks bij de mens en daar gaat het nu juist om bij de vrede, vrede is seks. Maar het is oorlog, want de oorlog tussen man en vrouw woedt daar hevig. Dat is heel goed te ontdekken in de illusie van de vrede.


Onder het mom van ruzie en onenigheid, de eufemismen voor oorlog, is het dan volop oorlog. Iedereen wordt stevig onderdrukt in die oorlog, want iedereen moet in het gareel lopen. Anders krijgen mensen een gifbelt over zich heen.

  • Vrede is ook ascese, vrede moét, dat is verplicht. Verder is alles verboden.
  • Vrede is verzet tegen alles en daar krijg je dan ruzie over.
  • Vrede is dus ruzie en dat is oorlog.


De code in de vredesillusie is: als je niets doet is er vrede. Als je wel iets doet is er oorlog. Alleen seks is vrede, dat is niets doen, tezamen met slapen.


Mensen ontvluchten de oorlog, ze maken zich van te voren uit de voeten, dan bestaat hij niet. Dan is er vrede en psychisch geluk. Alles wordt beaamd wat anderen zeggen, dan treft iemand nooit schuld dat er iets verkeerd is gezegd. Iets zelf gaan doen is er ook niet bij, dat is veel te gevaarlijk, iemand kan ergens de schuld van krijgen. Deze mensen ontvluchten alles wat bedreigend is, en dat is bijna alles bij de pacifisten.


Het mooie is, dat als je alles verkleint er ook geen oorlog en ruzie meer bestaat, want dan is het weg. Er blijft alleen de vrede over in het minivredesparadijsje. De pacifisten zijn dwergen in hun land van vrede en zuiverheid, buiten hun miniparadijsje bestaat er niets. Dat is vredig. Vandaar dat pacifisten de dingen vaak bagatelliseren, dat is veilig.


Voor veel mensen geldt dat de afwezigheid van oorlog vrede is. Dat is een waanidee. Vrede is een energie die nog niet bestaat, ze is nog niet vrijgekomen uit de elektronen en atomen van het lichaam. Dit is de situatie zoals deze zich voordoet in de illusie van de mens.


Zie ook

Code, geheime, in het vlees

Oorlogstoker

Oorlogszuchtigheid

Pacifisme

Vrede, het illusiespel van de vrede


Literatuur

Gouden Visie 3.2 april 2010 Tiran of oorlogstoker

Gouden Visie 5.3 juli 2012 Rugby, symbool van de oorlog in ieder mens