Vitaal, het

Uit wiki-lilaca
(Doorverwezen vanaf Vitaal)
Ga naar: navigatie, zoeken

Niveaus

Er zijn vier vitale niveaus:

1. Het mentaal-vitaal, dat een mentale uitdrukking geeft aan gedachten, spraak of van de emoties, wensen die daar zijn, hartstochten, en allerlei andere bewegingen van het vitale wezen.

2. Onder dit vitale niveau ligt het emotioneel vitaal of het hartcentrum. Dit is de bron van verschillende gevoelens zoals daar zijn liefde, blijdschap, zorg, haat en alles wat er in dat gebied te vinden is. Ook de moraal is daar gevestigd.

3. Dan is er het vitale dat rondom de navel ligt, het centrale gedeelte van het vitaal. Daar zijn sterke vitale verlangens te bespeuren, en ambitie, trots, angst, zucht naar roem en eer, machtswellust, aantrekking en afstoten. Ook hier vindt men de hartstochten in een nog sterkere vorm dan in het mentaal-vitaal.

4. Het lagere vitale gebied tot slot is het gebied van allerlei wensjes en gevoelentjes, van iets houden of er niet van houden, ruzietjes, geprezen willen worden, kortom, alles wat zo in het dagelijkse gebeuren leuk is of niet leuk. Het woordje 'leuk' is hier uitgevonden.


Vitaal-fysiek

Dit is het zenuwgestel in het fysieke lichaam. Dit bewustzijn gaat door het hele oppervlaktelichaam, en bevindt zich vooral in darmen, klieren, organen, weefsels, ledematen, hart, maag, clitoris en penis. Het is vol lage begeerten, jaloezie, wellust, geweld en ook angst. Bovendien is het bijzonder irreëel en het wil beslist geen vernieuwing of verandering.


In zijn meest vitaal-materiële delen is het de bron van pijn en ziekte. Het zegt altijd: 'ik wens, ik voel, ik zou graag, ik vind, ik houd van of niet van....' Het wil altijd gelijk hebben en weet nooit te zeggen waarom. Het is volautomatisch, vol gewoonten, instincten, onderbewuste impulsen en gevoelens. Het weert alles af van het hogere niveau, en reageert daar heel dogmatisch op, imbeciel en arrogant. Het is buitengewoon onwetend. Dit vitaal-fysieke kletst heel graag. Ook heeft het altijd honger en ook dorst. De neus is een vitaal-fysiek orgaan.


Het is het bewuste automatisme van deze materie. Als dit zenuwgestel wordt omgezet in Waarheidsbewustzijn of in lila dan gehoorzaamt niets meer aan de oude wetten van de materie. Er heeft dan een verandering in het atoom plaatsgevonden die niet meer terug te draaien is.


Vitaal-materieel

Dit is het vitale dat helemaal gebonden is aan de materie. Het is dan ook heel grof van bewustzijn. Het houdt het lichaam in een staat van leven, groei en beweging. Maar het is hard als een steen, totaal irreëel. Chaotisch, altijd gespannen. Het voelt zich altijd minderwaardig. Dit wordt altijd onderdrukt door het mentaal-materieel. Slaat altijd met een moker. Het is de slaaf van de aarde en het strijdt de strijd om het bestaan. Tezamen met het mentaal-materieel wordt dit de Familie Lidy Koopmans genoemd. Hier zetelt in het zenuwgestel ook de grootheidswaanzinnige, die alles beter weet dan een ander.


Zie ook

Grootheidswaan

Literatuur

Gouden Visie 10.3[1] Het vitale, de bewustzijnskracht in het relatieve universum