Seks

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen

Erotiek, romantiek, en de euforie zitten ingebed in de seksuele organen. Erotiek is het hogere minnespel van de seks, de romantiek is het dromerige, gevoelige en emotionele van de seks, en de euforie is de overdreven vrolijkheid en het welbehagen als de seks doorlopend wordt geprikkeld en de aandacht krijgt.


Mensen kunnen gebiologeerd zijn door seks, omdat dit het enige is wat hun behoeften vervult en hen even een beetje blijdschap doet beleven.


Impuls

Het seksinstinct volgt dwangmatig alle impulsen van de seks. De seksimpuls is de grootste kracht van het vitale niveau in de mens. Seks is een heel onpersoonlijk gebeuren, omdat het slechts een voortplantingsmechanisme is.


Seks wordt door mensen vaak voor liefde aangezien. Seks heeft echter totaal niets met liefde te maken, het dient alleen de instandhouding van de soort. Omhelzen, sekshandelingen, seksuele prikkelingen behoren tot het vitaal-fysieke bewustzijn.


Seksfantasieën behoren tot het mentaal-vitale bewustzijn.


Begin

In principe kan de sekssensatie overal beginnen, maar vooral in het vitale centrum. Zeker ook in hart of navel, in zenuwgestel of in het seksorgaan zelf. Seks is vaak geliefd, omdat men onbevredigd is en zoekt naar bevrediging en opwinding. Deze opwinding komt naar buiten in de vitaal-fysieke organen zoals penis en clitoris. Daar voelt men het genot, het plezier en de opwinding. Seks zet het hele lichaam op stelten, er is totale chaos, het heeft dan weer de tijd nodig om een beetje op orde te komen. Vandaar dat mensen na een nummertje vaak snel in slaap vallen.


Dierlijk principe

Seks is een nog volkomen dierlijk principe dat de mens nog niet achter zich heeft gelaten omdat hij het wilde behouden. Het behoort eigenlijk niet tot een mentaal wezen. Het is iets wat in het dierenrijk thuishoort. Het gaat daarom meestal gepaard met veel geweld, want de seksimpuls is zeer sterk, zij is er om de soort in stand te houden en dat moét. Omdat mensen wel voelen dat dit zo is, omkleden zij de seks met zogenaamde mooie dingen, die moeten verbergen hoe wreed en overweldigend deze energieën zijn. Ze zijn erop gericht om te overmeesteren, zoals dat bij vrouwtjes in de dierenwereld ook gebeurt.


Romantiek

Daarvoor dienen dan de sekslingerie, de etentjes bij kaarslicht, de romantische stemmingen en nog veel meer. Ze zijn er echter alleen om de begeerten op te wekken in de darmen, die met hun peristaltische bewegingen direct aansluiten bij de bewegingen van het nummertje. Dit alles verbergt de werkelijke intentie van de partners, die slechts elk hun begeerten willen bevredigen, liefst met iemand die hen op dat moment aanstaat.


Seks is alleen gericht op eigenbelang. Alleen heeft men geleerd om dat eigenbelang te verdoezelen. Vrouwen zijn daar meesters in, voor mannen hoeft het eigenlijk niet, maar ze gaan erin mee omdat ze natuurlijk wel graag een nummertje willen maken. Ze moeten de vrouw zover krijgen dat ze met hen naar bed gaat. Zo wordt de vrouw bedrogen omdat ze dat zelf graag wil en ook zorgt dat het gebeurt en de man doet mee omdat hij graag aan haar wensen wil voldoen om te kunnen seksen.


Onpersoonlijk

Seks is onpersoonlijk. Uiteindelijk moet de seks worden omgezet in een hoger principe van Hij en Zij die een eenheid zijn.


Niveaus

Seks grijpt bij de mens aan op alle niveaus:


In de mentale gebieden:

  • In het vitaal-mentaal door seksfantasieën.
  • In de visie door het zien van seksuele objecten of dingen die je seksualiseert door oogcontact. Bijvoorbeeld als iemand een billboard ziet denkt hij onmiddellijk aan billen, maar ook door contact van vrouw en man met de ogen.
  • Expressie door 'vieze' woorden te gebruiken, zoals 'kut' en 'lul' en meer van dit soort sekstaal, maar ook door het zingen van seksuele liedjes of neuriën van seksueel getinte klanken. Het lekkere kontje waar mensen het vaak over hebben in hun seksuele waarnemingen van billen, komt van de apen.


In de vitale gebieden:

  • In het emotionele door gevoelens, door romantiek etc.
  • In het mentaal-vitaal door uitdrukking te geven op welke manier dan ook aan seks. Dit is de expressie van alles wat er in het vitale gebeurt. Een voorbeeld hiervan is kunst die heel seksueel getint is.
  • In het centraal vitale, de navelstreek, door machtsuitoefening.
  • In het lagere vitaal door grove seks, vechten als man en vrouw, worstelen door beiden of het laten gaan van de begeerten door grijpen en spelletjes zoals wegrennen en proberen te pakken, het jagen en gejaagd willen worden, het afstand houden wat zorgt dat mannen je juist gaan begeren.
  • In het vitaal-fysieke door seksemoties, prikkelingen, opgewondenheid in de clitoris of penis. Hier wordt het genot en het plezier gevoeld, ook opwinding.


In de fysieke gebieden:

  • Tegen elkaar aanliggen, elkaar zacht aanraken of juist grof en hard, een nummertje maken, elkaar prikkelen zodat je gaat hijgen van begeerten.


Zie ook

Seksinstinct

Seksmaniak

Seksuele waan


Literatuur

Gouden Visie 4.2 april 2011 Seks, een must voor iedereen