Transformatie: verschil tussen versies

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 29: Regel 29:
  
 
== Evolutie ==
 
== Evolutie ==
De bedoeling van dit alles is, dat een mens naar een volgend stadium in de [[evolutie]] kan gaan. Dat hij van een denkend wezen met een denkend lichaam een psychisch wezen wordt met een psychisch lichaam, een [[overgangswezen]] dat de stap kan doen naar het uiteindelijke doel: een lila worden. Dat is de bestemming van de mens in de evolutie, maar ook van alles wat er in de evolutie nog op weg is daar naar toe: kleine deeltjes, stenen, planten, dieren, mensen.
+
De bedoeling van dit alles is, dat een mens naar een volgend stadium in de [[evolutie]] kan gaan. Dat hij van een denkend wezen met een denkend lichaam een psychisch wezen wordt met een psychisch lichaam, een [[overgangswezen]] dat de stap kan doen naar het uiteindelijke doel: een lila worden. Dat is de bestemming van de mens in de evolutie, maar ook van alles wat er in de evolutie nog op weg is daarnaartoe: kleine deeltjes, stenen, planten, dieren, mensen.
  
 
    
 
    

Huidige versie van 1 aug 2016 om 19:51

Drievoudig

De transformatie van de materie is drievoudig:

1. mentaal,

2. vitaal en

3. fysiek.


Het mentaal moet worden getransformeerd tot een allesomvattende eeuwige kennis.

Het vitaal moet worden getransformeerd tot een alvermogende kracht van leven en hoogste vreugde.

Het lichaam moet worden getransformeerd tot een onsterfelijk lichtlichaam.


Bij de transformatie kan het lila de structuren van de elektronen en atomen veranderen zodat andersoortige materie ontstaat. Uit deze getransformeerde materie kan een nieuw soort lichaam worden opgebouwd.


De eerste fase is de transformatie van een mentaal, vitaal en fysiek lichaam naar een waarheidslichaam in het subtielfysieke lichaam. De tweede fase volgt daarna, waarbij de oppervlaktematerie zoals atomen, moleculen en cellen worden getransformeerd in waarheidsmaterie.


Daarna wordt zowel het subtielfysieke als het grofstoffelijke lichaam getransformeerd in lila substantie en materie. Het lichaam wordt dan een voertuig van de geest, van het bestaan, van het bewustzijn en de vreugde.


Evolutie

De bedoeling van dit alles is, dat een mens naar een volgend stadium in de evolutie kan gaan. Dat hij van een denkend wezen met een denkend lichaam een psychisch wezen wordt met een psychisch lichaam, een overgangswezen dat de stap kan doen naar het uiteindelijke doel: een lila worden. Dat is de bestemming van de mens in de evolutie, maar ook van alles wat er in de evolutie nog op weg is daarnaartoe: kleine deeltjes, stenen, planten, dieren, mensen.


Transformatie, continue

Dit soort transformaties kunnen alleen bij waarheidswezens gebeuren in het subtielfysieke lichaam en bij lila wezens in het totale wezen.

Het betekent dat zo een wezen op ieder moment zijn huidige lichaam kan afleggen, kan laten overlijden dus, en er een nieuw voor in de plaats kan creëren. Deze creaties gebeuren in het Onsterfelijke Graf.

Zo kan een waarheidswezen en vooral een lila het adequate lichaam creëren voor elk moment. Dit gebeurt om de hele ontwikkeling van de materie verder te brengen in de wereld met een daarbij passend lichaam.


Zie ook

Elektron

Graf, het onsterfelijke Graf

Waarheidswezen


Literatuur

Gouden Visie 2.3 juli 2009, Transformatieprocessen