Atoom, het essentiële atoom

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen

Het essentiële atoom is een wervelend systeem net als een zonnestelsel.


Als hier de structuren van het atoom worden veranderd, veranderen de eigenschappen van het atoom. De essentiële elektronen zijn stralende zonnen van melkwit licht, vol vuur en hitte. Zij wisselen energie uit met elkaar. Dit essentiële atoom bestaat uit een aantal melkwitte elektronen van vurig, intens wit licht, die draaien rond een centrum. Dit draaien gebeurt met een allerhoogste snelheid die tevens stilstand is.


Het essentiële atoom groeit van:

→ essentieel fysiek naar

→ essentieel vitaal naar

→ essentieel mentaal naar

→ essentieel waarheidsbewustzijn en vandaar naar

→ essentieel lila (essentieel essentieel).


Als de psyche zich ontplooit is dit een kwestie van verandering in het essentiële atoom.


In de ontwikkeling van de materie van het lichaam wisselen essentiële en relatieve atomen energie met elkaar uit. Het licht van het lila straalt via de psyche met zijn essentiële atomen en elektronen in het relatieve atoom en dit licht valt ook in de elektronen, die daardoor meer zuivere energie ontvangen. Als de duistere atomen weer licht geworden zijn kunnen zij zich voegen bij het essentiële atoom of elektron.


Atoom, Het Gouden

Lilaïsch kunstwerk 'Het Gouden Atoom' Landgoed de Pauwekroon december 2012

Deze wisselwerking van energieën is er gedurende de gehele ontwikkeling van de materie en zorgt voor transformatieprocessen.


Atoom, het relatieve atoom

Het relatieve atoom heeft relatieve elektronen.


De elektronen zijn daar geen stralende zonnen, zoals in het lila atoom, maar zonnen met negatief licht, dus schaduw. De stralende zon zit hier opgesloten binnen in een muur van gestold licht.


De Energie is koud en blind en heeft heel weinig vermogen. De Witte Hitte werkt hier van achter een scherm.


Het elektrische vuur zit opgesloten en er komt heel af en toe een beetje vuur vrij. Het iriserende vuur zit opgesloten in zichzelf, geïnvolueerd in de materie; de lichtende fotonen als een oceaan van eeuwig liefdes- en vreugdevuur zit verborgen in de fotonen. Dit relatieve atoom bouwt onvolkomen en sterfelijke wezens en lichamen.


Tussen de atomen in is heel veel ruimte, en ook in het atoom zelf is dit zo. Het idee dat materie vaste stof is, is slechts een waanidee van het mentaal.


Zie ook:

Atoomstructuur

Transformatie

Elektron


Literatuur:

Gouden Visie 3.3 juli 2010 De vorming van het menselijke lichaam gezien vanuit de lilaca

Gouden Visie 4.4 oktober 2011 Lilaca en het materiële universum

Gouden Visie 5.3 juli 2012 Lilaca en de vreugde van zijn