Evolutie

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Evolutie

Er is niets wat niet in evolutie is.


Evolutie is altijd een evolutie van licht. Dit is een proces waar alle materie in betrokken is op weg naar zijn vervolmaking. Want evolutie berust op het feit, dat het eenheidslicht via de waarheidswereld, die zowel de eenheid als de relativiteit is, in deze relatieve wereld terechtkomt, daar steeds meer verduistert en ingekapseld raakt en tot duistere materie wordt.


Evolutie


De bedoeling van het lichtspel is dat alles wat verduisterd en onwetend is geworden weer licht wordt, maar dan in aardse stof. Dat wil zeggen dat materie die eerst licht was in het Absolute, in de relatieve wereld zijn verborgen, ingekapselde licht weer zal moeten gaan prijsgeven. Zodat elektronen, atomen, moleculen en cellen worden tot lichtelektronen, de zonnen van licht, lichtatomen, lichtmoleculen en lichtcellen. Want materiedeeltjes zijn niets anders dan uiterst verdeeld en ingekapseld licht.

De lila op aarde, schematisch weergegeven


De mens, als verst gevorderd wezen in de evolutie qua materie maar ook psychisch, is aan de beurt om een volgende stap te zetten. Hij zal een voor hem nog onbekende weg moeten gaan volgen om een waarheidswezen te gaan worden, een perfecte mens. Vervolgens kan hij dan ontwikkelen tot een lila, een wezen dat zowel psychisch als materieel alle vermogens van de materie kan hanteren.


De lila is het eindpunt van het evolutieproces, de relatieve materie is weer tot een volledige eenheid gekomen. De eenheid in verscheidenheid is bereikt in een aards wezen met een lichaam van lichtmaterie.(Afbeelding rechts: de lila op aarde, schematisch weergegeven.)


Werking

In het kort gezegd werkt het zo:


In de Absolute Werelden woont de Geest. Hij is de Lila Realiteit.


Onder de Absolute Werelden is het Waarheidsbewustzijn, waar alles van de Geest daarboven in het Absolute omgezet wordt in aardse werelden van Denken, Leven en Lichaam. Dit zijn Universele principes. Het Waarheidsprincipe ligt in de Waarheidswereld. Het Lila is niet zozeer een principe, het is de Allerhoogste Realiteit en het is eigenlijk slechts een intensivering van het Waarheidsbewustzijn.


Denken, Leven en Lichaam zijn Universeel, hoewel al verdeeld omdat ze in de Relatieve Wereld werken. Er zijn echter twee lijnen te ontdekken:

  1. die van de geest die de psychische entiteit is, één en ondeelbaar en absoluut;
  2. die van de geest die materie is en zich verdeelt in oneindig kleine deeltjes.


Alles valt naar beneden in het iriserende vuur dat onder de voeten werkt, in de aarde in het onbewuste van de kosmos. Daar is een oceaan van vuur, vol kleuren, deeltjes, fotonen, elektronen. Maar ook witte zonnetjes van de psyche.


Onderbewuste en onbewuste materie is ook fysiek, alleen noemen we dit vaak onbewust materieel of onderbewust materieel. Maar het is evengoed behorend bij het fysieke. Heel de deeltjesfysica hoort ook bij de fysieke wereld. In dat iriserende vuur zit dus alles, het is de Oorspronkelijke Materie waar in de verdeeldheid alles uit voortkomt.


Fysiek, vitaal, mentaal

Het hangt van de ontplooiing van de psyche af wat er wordt uitgewerkt:


  • Fysieke psyche: onder druk van het Universele Fysieke (Lichaam), komen er fysieke vormen. Als de fysieke psyche zich volledig heeft ontplooid door het lila licht, na veel miljarden jaren van spelen met vormen, wordt de


  • Vitale psyche ontplooid door het lila licht. Onder druk van het Universele Vitale komen er eerst planten en daarna dierlijke vormen. Na miljarden jaren heeft de psyche genoeg geëxperimenteerd met de vitale vormen en wordt de


  • Mentale psyche ontplooid. Onder druk van het Universele Denken of Mentaal ontstaan er daardoor mentale vormen, de mens.


Evolutie van de mens.pngUit het een komt het andere voort, dat wil zeggen, in het fysieke is er een vorm waarin het eerste vitale bewustzijn wordt ontwikkeld.


In het vitale zijn er vormen waarin het eerste denken wordt ontwikkeld. Maar alles gebeurt onder leiding van het lila en de psyche. Dit is een eeuwig voortdurend proces omdat het Zijn zich altijd en overal weer wil tegenkomen met nieuwe vormen en lichamen, om zijn spel in de aardse zandbak te spelen met bewustzijn-bewustzijnskracht en vreugde.


Literatuur

Gouden Visie 8.4 oktober 2015 Het lila licht en zijn mogelijkheden

Gouden Visie 8.3 juli 2015 Internationaal Jaar van het Licht

Gouden Visie 7.3 juli 2014 Een evolutie vanuit de grot

Gouden Visie 6.4 november 2013 Het iriserende vuur

Gouden Visie 6.3 augustus 2013 De Werkelijkheid

Gouden Visie 6.2 april 2013 Een stap vooruit in de evolutie, Van waarheidswezen naar lila

Gouden Visie 6.1 januari 2013 Het mentaal en zijn vermogen

Gouden Visie 5.4 oktober 2012 Het nieuwe wezen in de evolutie

Gouden Visie 1.2 oktober 2008, De afzwaaier van het mentaal

Gouden Visie 2.1 januari 2009, Evolutie


Delta 15: Van God los? En hoe nu verder? Auteur: Drs. A.H.F.I. Geraedts Stichting Elektoor, 2012