Vrede

Uit wiki-lilaca
Versie door Admin (Overleg | bijdragen) op 3 aug 2016 om 19:29

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is de vredesenergie die in de materie wordt vrijgemaakt waardoor het lichaam van de mens de vrede wordt. In iedere cel woont dan de vrede, en iedere cel is de vrede. De vrede is dan geen gedachte meer die gebaseerd is op een waanidee, maar op de werkelijkheid die vrede is.


Om te komen tot deze staat van zijn zal er eerst rust en kalmte gerealiseerd moeten zijn in het lichaam. Dit kan doordat men psychisch gaat leven. Pas bij een zekere toenemende mate van psychisch leven kan de vrede worden gerealiseerd.


Vrede is eigenlijk een nog meer positieve conditie dan kalmte. Het voelt in het lichaam aan als een gestabiliseerde harmonieuze rust die er bijna altijd is. Als vrede er altijd is betekent dit dat het een conditie is die blijvend is gevestigd in het lichaam. De spirituele, psychische vrede die hiermee gepaard gaat kan raken aan een heel rustige vreugde, zonder begeerten.


Vrede die zich heeft gevestigd in het lichaam en in de psyche kan niet verstoord worden door innerlijke bewegingen zoals spanning of chaos. Ook uiterlijke verwarring en chaos laten hun invloed niet gelden als er vrede is. Dit voelt als een soort bevrijding van het lichaam door de psychische vrede die daar is.


Een heel belangrijke basis voor vrede is geduld. Geduld kan zeer helpend zijn om de vrede nog meer te verstevigen en te vestigen. Want ook deze vrede kan omvangrijker en intenser worden naarmate ze meer en meer in de subtiele materie gevestigd wordt. Ze heeft dan ook haar invloed naar het oppervlaktelichaam.


Vrede bestaat uit:

  • Gelijkmoedigheid
  • Kalmte en psychische vrede
  • Geluk (aan de oppervlakte).


Een conditie van blijdschap en opgewektheid die niet verstoord kan worden, niet door het denken en het lichaam, maar ook niet door vijandigheid.


Zie ook

Vrede, het illusiespel van de vrede