Schoppenspel

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken
Schoppenspel.png
Het Schoppenspel is het illusiespel dat te maken heeft met schijnmacht en schijndictatuur.


Het is het machtsspel van Bill en Monica in als zijn variaties.


Het gaat altijd over de ideale machtsvrouw en de ideale machtsman. In de grond gaat het om het machtigste kutje en de machtigste penis. In dit machtsspel is alles geoorloofd om te overleven. Het heeft alles te maken met sadomasochisme en seks, de basis van waaruit mensen leven.


In dit illusiespel komt aan het licht hoe mensen leven in een schijn die zij zelf van meet af aan opbouwen in hun leven. Zij leven in een illusie van macht waarvan zij zelf denken dat deze echt bestaat.


Wie durft te kijken naar wat hij doet, zal al snel ontdekken dat alles wat er in het dagelijks leven gebeurt, opgebouwd is uit waanideeën. En dat het leven in feite alleen maar erom draait om de ander uit te schakelen of te vernietigen, omdat hij een bedreiging vormt voor jezelf. Daarbij wordt er veel geschopt en getrapt naar elkaar. Het is zelfs zichtbaar aan de schoenen van mensen dat ze graag schoppen. Als de ander weggeschopt is, is de kust pas weer veilig. Ondertussen draait alles om seks en om het sadomasochistische vreugdespel, zoals mensen dit noemen. Er is geen vreugde te beleven, alleen maar ellende en pijn, maar dit wordt angstvallig onder de pekel gehouden.


Seks is macht is het devies.


Literatuur

Gouden Visie 7.4 oktober 2014 Strijden om macht, het schoppenspel - Parfums in de machtsillusie