Psyche

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken
Psyche, afbeelding Elektoor 2012

Algemeen

De psyche is de vonk van de Vlam, de psychische entiteit die in de Absolute Wereld is en daar ook blijft.


De psyche is het geheel van de vonk, het zelf, het wezen en zijn krachten die er omheen gegroepeerd zijn. Het is een psychische wereld waarin de psyche zich bevindt, een wereld van materiële psychische stof. De psyche is altijd verwikkeld in een evolutieproces. Hij ontplooit in leven na leven steeds meer van zijn vermogens:


Vermogens

  1. eerst de fysieke vermogens waarmee hij fysieke vormen maakt, zoals aarde, zon, sterren en maan, zwarte gaten en vele materiedeeltjes;
  2. daarna de vitale vermogens waarmee hij planten en dieren vormt, een wereld waarin het leven een grote rol speelt;
  3. vervolgens de mentale vermogens waarmee hij menselijke, mentale vormen maakt, menselijke lichamen met een verstand en hersenen;
  4. daarna gaat hij zijn psychische vermogens ontplooien als een mens in een verder evolutieproces meer psychisch wil gaan leven, dat is de ware mens, het overgangswezen;
  5. en vervolgens kan hij zijn lila vermogens gaan ontplooien, waardoor hij een lila lichamelijke vorm gaat creëren die alle vermogens van de materie die er maar zijn, heeft ontplooid.


Op dat moment kunnen de psyche, die een lichtende vonk is, en het lila lichaam samenvallen en een eenheid gaan vormen. Want de lichaamsmaterie is dan helemaal licht geworden, en licht met licht kunnen samenvallen en een eenheid vormen. Dat is het moment waarop het eindpunt van het evolutieproces is bereikt, men is alles geworden wat er bestaat aan materie en aan materiële vormen. De lila, zoals dit nieuwe wezen heet, is alle werelden, zowel Absoluut als Relatief maar ook de Waarheidswereld.


Psyche, fysieke

Er is een fysieke psyche. Deze neemt via Moeder Natuur en het Lila de ontwikkeling ter hand van de fysieke lichamen. Bijvoorbeeld de aarde, sterren, zonnen, manen, planeten en stenen.


Psyche, vitale

De vitale psyche. Deze neemt via Moeder Natuur en het Lila de ontwikkeling ter hand van de vitale lichamen, de dieren. Of de vitaal-fysieke lichamen die een overgang zijn van stenen naar dieren, zoals planten en hun vormen die al een beetje dierlijk zijn.


Psyche, mentale

De mentale psyche. Deze neemt via Moeder Natuur en het Lila de ontwikkeling ter hand van de mentale lichamen, de mensen. De mens moet zelf de keuze maken om een versnelde ontwikkeling van materie te doen, dit gaat niet meer vanzelf, zoals onder het regime van Moeder Natuur. Hij kan die keuze ook maken, want daar is hij een mentaal wezen voor. Een mens kan ook gaan beseffen waarom hij op aarde is. Het doel van het leven op aarde is, om de eigenschappen en mogelijkheden van de materie te leren kennen.


Waarheidspsyche

De waarheidspsyche. Deze neemt onder leiding van het Lila de ontwikkeling van de waarheidswezens ter hand. Daarbij wordt het subtielfysieke lichaam getransformeerd tot een waarheidslichaam met waarheidselektronen, gouden elektronen.


Psyche, lila

Lila psyche. Deze vormt een eenheid met het lichaam en neemt de ontwikkeling van de waarheidspsyche ter hand, zodat ze een lila psyche kunnen worden.


Zie ook

Leven

Lila

Materiedeeltje

Mentaal

Ontwikkeling, lila

Overgangswezen

Vlam, de

Waarheidswezen


Literatuur

Gouden Visie 8.4 oktober 2015 Antoine