Wurgen

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit verschijnsel doet zich in ieder mens voor, het is aanwezig in alle illusiespelen die de mens speelt. De ander wordt gewurgd als hij of zij niet doet wat de ander wil.


Je moet echt precies doen wat iemand wil, anders mag je niet leven. Dat is heel vijandig. De methoden zodat iedereen doet wat je zegt zijn heel beminnelijk en lief. Ondertussen zijn het wurgmethoden, maar niemand doorziet dat. Meestal zijn deze mensen heel erg lieve mensen met een prachtige Mantel der Deugd aan. Zij dicteren ook het lila wat het moet doen. Iedereen moét ook spreken zoals zij. Daar worden anderen en ook zijzelf schor van door spanning op de stembanden.


Deze wurger woont in de diepste uithoeken van de materie, in de stenen. Daar waar ook de seksmaniak en de fundamentalist zich ophouden. De wurger boycot het leven, wil niets, is overal op tegen, hij is een gezicht van de fundamentalist. Die woont in het elektron, en verspreidt daar al zijn onwil en zijn boycotacties. Hij is de dood in de materie.


Als de fundamentalist echt kwaad wordt omdat het hem niet zint wat er gebeurt, dan gebruikt hij ook zijn wurggreep, zijn wurggreep van de Inquisitie waarmee hij je probeert te dwingen te doen wat hij wil, door angst aan te jagen en je de lucht te ontnemen. Het wurgen is een uiting van de duistere liefde die de mens nog maar heeft. Dat is de psychische tederheid die een mens heeft voor een ander: het wurgen. Sommige stelletjes doen het wel eens voor de grap, net doen alsof ze de geliefde wurgen. Maar het is geen grap, dat is hun duistere, onwetende liefde van de wurger.


Zie ook

Illusie

Psychische tederheid in de illusie van de mens

Sjaals