Familie Lidy Koopmans

Uit wiki-lilaca
Ga naar: navigatie, zoeken

Familie die leeft in het onbewuste lichaam van de mens en die altijd werkt met de minderwaardige min en de meerderwaardige plus, meer en minder. Lidy is daarbij de plus en Koopmans de altijd onderliggende min. Zij kunnen elkaar wel vermoorden. Altijd liggen zij op de loer om te zien of ze de ander niet een hak kunnen zetten of zorgen dat hij doodgaat. Er is een nietsontziende haat tussen die twee. Koopmans leeft in een enorme angst, en zij slaat grof en wild en onbehouwen om zich heen om Lidy, de heerseres, te treffen. Ze is meedogenloos, hard als steen, totaal irreëel in haar vernietigingsdrang. De overheerser moét vernietigd worden.


Koopmans is een vitaal-materieel wezen dat onderdrukt wordt door het mentaal-materiële wezen, Lidy. Koopmans zal en moet de overheerser vernietigen. Zij voelt zich een slaaf van de overheerser en voert haar eigen egovrijheidsstrijd. Deze strijd moet uitmonden in dood en verderf, en vernietiging van de overheerser Lidy. Zij is een slaaf van de aarde en de strijd om het bestaan. Zij gebruikt geen fijnzinnige of geplande methoden om te vernietigen: zij slaat er altijd meteen met de moker bovenop. Dat er met de overheerser Lidy niet te praten valt, ervaart zij als een moordaanslag. De situatie is dan ook zo, dat Koopmans alles fout doet en Lidy doet alles goed. Koopmans houdt Lidy dan ook altijd in het oog, ze spioneert 24 uur per dag wat ze doet. Dat is de verzekering van haar bestaan, want er kan niet gepraat worden. Dit is een machtsstrijd waarin zij allebei maar één ding voor ogen hebben: de dood en de vernietiging van de ander. Het is een verschrikking waarin zij beiden leven, een hel. Zij hebben zich beiden de aarde toegeëigend, zij bevechten die aarde, het lichaam, op leven en dood.


Zolang de mensheid bestaat is dit al zo. Uiteindelijk zal de aarde waarin zich dit alles afspeelt onteigend moeten worden zodat ze weer toekomt aan wie ze behoort: het lila. De slaven van de aarde moeten bevrijd worden, evenals de heerseressen. In die oorlog is er lijden, een verschrikkelijke angst, een enorme verdedigingsdrang die veel spanningen geeft.


Lidy is altijd verbeten, wil haar macht als heerseres laten gelden. Zij is het onderste niveau van de materie van het lichaam, het mentaal-materieel. Zij is 24 uur per dag in oorlog met Koopmans. Lidy en Koopmans zijn tot elkaar veroordeeld, zij bevechten elkaar op leven en dood, dag en nacht, altijd. Haar kenmerken zijn: overheersing van het vitaal-materieel, vlijmscherpe opmerkingen die vernietigend zijn voor Koopmans, zij is zelf heel denigrerend en ze voelt zich meerwaardig. Zij is ook meedogenloos, vol keiharde oordelen en dictatoriaal. Haar treft nooit blaam, anderen krijgen altijd de schuld van haar falen, kritiek kan ze niet verdragen. Zij voelt zich in alles goed en verantwoord. Wie dat durft te betwijfelen krijgt een ijzige, dodelijke blik te doorstaan die alles vernietigt en in de grond stampt. Ze zwijgt als ze denkt dat er kritiek op haar is. De ander, Koopmans zit altijd fout. Ze scheldt als een barbaar en gaat te keer als geen ander, ze vloekt en tiert dan en wil iedereen vermoorden. Ze is spijkerhard, als een scherpe steen. Onvermurwbaar is zij ook. In alles zit de onbewuste vernietigingsdrang. In elke kus, in elk gebaar, in elk woord zit dat, net zoals bij Koopmans. Zij wil de machtigste zijn, zij wil de onbeperkte macht in handen hebben. Zij heeft geen gevoel voor de werkelijkheid en voor verhoudingen. Niets dringt er tot haar door, ze houdt alles buiten. Ze fileert je tot er niets meer van je over is. Met Koopmans heeft ze het vooral aan de stok, met het vitaal-materieel, dat haar slaaf is. Het moét doen wat zij wil. Zo niet, dan wordt het vermoord als er de gelegenheid voor is. Zij zijn beiden in het lichaam van ieder mens: de heerser wil de slaaf vernietigen, de slaaf wil de heerser vernietigen.


Dit alles stamt uit de materie, van het principe van de verdeeldheid. Het speelt zich echter in het onbewuste af, dus niemand weet wat daar gebeurt. Hier is echter de oorzaak van oorlog, moord en doodslag te vinden. Zo werkt het mentaal-materieel, dat een niveau onder het mentaal-fysiek is gelegen in het lichaam, in zijn blinde drift zijn vernietigende werking uit in het lichaam. Alles wordt door Lidy vernietigd, vooral als Koopmans op haar pad komt kent haar blinde woede geen grenzen meer.


Deze familie is de basis van waaruit elke mens leeft, of hij het nu weet of niet. Zij zijn onafscheidelijk, zij zijn veroordeeld tot elkaar. Zij kunnen beiden niet anders doen dan zij doen. Het sadomasochisme is een afgeleide van dit paar.


Zie ook

Mentaal

Slavernij

Vitaal


Literatuur

Gouden Visie 9.4 oktober 2016 Onbewust bewuste materie - Het onbewuste leven van de mens